joi, 10 ianuarie 2008

Romania, pune-ti masca, Venetia te asteapta!



România va fi promovata anul acesta la Carnavalul de la Venetia intr-un pavilion special amenajat. Guvernul a aprobat in ultima sedinta deblocarea unei sume de 574 mii lei, din bugetul pe anul in curs al Ministerului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, pentru amenajarea pavilionului României la Carnavalul de la Venetia si pentru diferite actiuni de promovare care se vor desfasura in acest pavilion.
Pentru amenajarea pavilionului României, inclusiv inchirierea echipamentelor tehnice audio-video, si a altor instalatii necesare evenimentelor organizate, au fost alocati 454 mii lei. Restul de 120 de mii vor fi investiti in organizarea de evenimente promotionale pe parcursul Carnavalului de la Venetia.
Carnavalul de la Venetia se va desfasura in perioada 26 ianuarie - 5 februarie 2007.

Primul eveniment dedicat României, în cadrul Carnavalului de la Veneţia, va fi un concert al Orchestrei de cameră Philarmonia din Bucureşti, condusă de Nicolae Iliescu, în Piaţa San Marco, pe 26 ianurie.
Tradiţiile româneşti vor fi reprezentate, la Veneţia, prin trei grupuri, respectiv Căluşarii, Căiuţii şi Ursul, Jocul Caprelor şi Meşterii Populari. Între 31 ianuarie şi 5 februarie, aceştia vor cânta şi vor dansa în mai multe spaţii din Veneţia.
Participarea României la Carnaval va fi gestionată de Ministerul Culturii şi Cultelor, Institutul Cultural Român şi Ministerul Afacerilor Externe şi va viza evenimente din toată sfera culturală.
Carnavalul de la Veneţia este unul din cele mai spectaculoase evenimente din Europa, care cuprinde, în fiecare an, timp de două săptămâni, manifestări stradale, baluri mascate, concerte şi parade ale costumelor. În fiecare an, la Carnaval ajung în jur de 400.000 de vizitatori.
Tradiţia Carnavalului de la Veneţia, care datează din secolul al XI-lea, a cunoscut apogeul în secolul al XVIII-lea, când reputaţia de dezmăţ şi libertinaj a ţinut loc de reclamă. Încă de atunci, turismul era considerat, în Italia, o sursă importantă de venituri.
Ediţia din 2007 a festivalului a adus la Veneţia 1.400 de artişti, 750 de actori şi 650 de muzicieni. În total, s-au desfăşurat 220 de ore de spectacole, dintre care 90 în Piaţa San Marco. Cu o medie de şapte ore pe zi, 30 de trupe muzicale şi 25 de companii de teatru s-au desfăşurat pe scena principală.

Niciun comentariu: