miercuri, 5 decembrie 2007

Mandru-mi-s ca-s broker!

Si a fost Gala Premiilor Pietei de Capital, anuntata cu fast din vreme: invitatie cocheta, locatie asemenea (Clubul diplomatilor), invitati asisderea. Numai ca planurile de acasa nu se potrivesc cu cele din targ. Invitatii trebuiau sa-si confirme din timp participarea, numai ca organizatorii au fost prinsi pe picior gresit, astfel ca inceputul Galei a gasit mai multi oameni in picioare decat pe scaune. Spun "inceputul Galei", pentru ca, pana la final, numarul participantilor s-a redus direct proportional cu durata evenimentului. Iata de ce la incheierea acestuia au ramas mai putin de jumatate dintre cei prezenti la inceput, insa aceasta jumatate s-a imbulzit la mesele cu mancare mai ceva decat o fac cersetorii la biserica in zi de pomana publica. Dupa goana pentru umplerea farfuriei si pentru acapararea unui pahar cu ceva, orice! a venit binecuvantata inghesuiala de la garderoba, unde distinsii domni au lasat domnia in buzunarul de la piept si s-au batut vitejeste pentru a-si recupera primii haina, trecand peste pantofii cu tocuri subtiri ale doamnelor, fara sa se uite inapoi. Mandri de biruinta, s-au urcat in masinile lucitoare si s-au avantat plini de curaj peste baltile de pe alei, uitand ca unii au venit cu RATB-ul si ca jegul din balta nu se potriveste niciunei tinute.
Apoi, a fost un fel de premiere intre prieteni, care isi impart unul altuia titluri de cel\cea mai ce. Cand sponsorii pleaca cu diplome acasa, e o problema, parerea mea. Si cand si nominalizatii si castigatorii sunt aceeasi de la an la an, tot problema e.
Sa mai spunem ca sonorizarea a fost jalnica, baietii de la pupitru facand probe nefericite pe intreaga durata a evenimentului, spre neplacerea urechilor si intinderea nervilor asistentei? Cei care au prins un loc pe scaune, chiar daca ar fi vrut sa plece, nu ar fi avut pe unde sa iasa, caci usile erau blocate de cei care nu fusesera la fel de norocosi. Ce nu am inteles a fost activitatea "sustinuta" a unui nene care ba deschidea o usa, ba o inchidea. Cred ca voia fie sa "fluidezeze", fie sa indrume traficul, insa nu i-au iesit decat niste scartaituri suparatoare si probabil cateva vanatai de pe urma lovirii neintentionate a celor care ii stateau in cale. Oricum, oamenii nu aveau unde sa se fereasca.
Chelnerii... ei bine, chelnerii! Orice comentariu este de prisos la acest capitol!
Inteleg ca brokerii sunt oameni cu gandire limpede, de vreme ce ei fac banii sa se invarta, insa sa te invite la chef si sa nu-ti dea macar o gura de apa pana la finalul chermezei.... Sa ne traiti, coane Costache!
Domnul Toni Grecu a intretinut atmosfera, Gala incheindu-se cu o reprezentatie a grupului Divertis. Lasand la o parte deficientele legate de acordul subiect-predicat sau subiect-articol ale domnului Grecu, laudele aduse organizatorilor si sponsorilor, prestatia grupului a lasat si ea de dorit. Unde sunt glumele celor de la Divertis pline de subtilitati, prelucrate pana la cel mai mic detaliu, fara obscenitati si fraze deocheata si desantate? Ma asteptam sa revad grupul Divertis care m-a facut de multe ori sa dau banii de buzunar pe bilete la spectacolele lor. Insa am vazut un soi de Vacanta Mare, Voua sau aia scapati din NATO, care mi-a lasat mai mult decat doar un gust amar. Ca asta cere publicul, pot sa o inteleg, insa acest public mai poate fi si nitel educat, caci daca ii dam doar laturi, asta va cere si mai departe. In concluzie, daca te amesteci in tarate, te mananca porcii!

Niciun comentariu: